"Çok koşan, kondisyonu iyi oyuncuyu elbette isterim. Ancak futbolcu çok da zeki olmalıdır".
Daum, FB TV'ye 2 ayı geçen süreyi anlattı. Alman hoca, "Ben var olan dinamikleri harekete geçirdim. Uyuyan bu güçlü kişiyi, bu güçlü kulübü uyandırmak istedim. Yeni bir F.Bahçe morali yarattık" dedi. Hedeflerinin sadece başarı olmadığının altını çizen Daum, sempatik bir kulüp olacaklarını da söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı , "Olağanüstü işler yaptık.
Yeni başladık" diye konuştu.
Taraftarımız da uyandı
Oyuncularının çok iyi çalıştığını, her zaman oyun kontrolünü ellerinde tutmak istediğini belirten Daum şunları söyledi: "Sadece fizik anlamda güçlü bir futbolcu istemiyorum. Aynı zamanda sistemden sisteme geçebilecek, maçı okuyabilecek oyuncu istiyorum. Futbolcu çabuk da olmalı. Hızlı koşmalı demiyorum, beyinde olan çabukluktan bahsediyorum. Manisa maçında galibiyeti 12. adamımız, yani taraftarımız getirdi."
Daum'dan rakamlarla açılım
5 Maç içinde tek forvetten 5 forvete döneriz
20 Futbolcularımla 20'den fazla taktik ve motivasyon toplantıları yaptım
32 Son 32 günde 10 maç oynadık. 2'si berabere bitti, 8'ini kazandık
71 Bu sezon 71 idman yaptık, 15 maça çıktık
10+1 Bir pozisyonu 10 kişi hazırlıyor, bir kişi golü atıyor veya topu kazanıyor. Oyuncularım için de maçı kimin kazandırdığı önemli değil. Önemli olan F.Bahçe'nin başarılı olmasıdır
Uygulamada zamanı devrim...
Daum,maç esnasındaki analizleri oyunculara devre arasında görüntülü olarak aktaracağını söyledi. En büyük güvencesi ise oğlu Marcell.