PaYLaŞMaK GüZeLDiR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PaYLaŞMaK GüZeLDiR

Hayırlı Ramazanlar

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Malatya Ticaret Meslek Lisesi Tarihçesi

YazarMesaj
FuRk4N*
Admin
FuRk4N*

Malatya Ticaret Meslek Lisesi Tarihçesi Empty
MesajKonu: Malatya Ticaret Meslek Lisesi Tarihçesi   Malatya Ticaret Meslek Lisesi Tarihçesi Icon_minitimeÇarş. Eyl. 09, 2009 10:00 pm

1945-1946 öğretim yılında faaliyete geçmiş olan okulumuz ilk yıllarını mücelli caddesinde ahşap bir binada geçirmiştir. Daha sonra saray mahallesi ve bugün büyük çarşı adı verilen melek sinemasının bulunduğu yerde faaliyetini sürdürmüştür. Nihayet 1951 yılında halkevi olarak yapımına başlanmış olan okulumuz binası planda bazı tadilat yapılarak 1953 yılında Ticaret Lisesi olarak tahsis edilmiştir.

Malatya iline ve Yurt düzeyine gerek ekonomik ve özel kuruluşlarda hizmet veren değerli şahsiyetler yetiştirmiştir. Okulumuz 1967 yılına kadar orta kısmında 1700, lise kısmında 503 öğrenci mezun etmiştir. Ayrıca sekreterlik okulunu da bünyesinde barındırmış olan bu binada daktilografi ve muhasebe kursları uzun süre verilmiştir.

1982-1983 Eğitim-öğretim yılında zamanın Milli Eğitim Bakanı Hasan Sağlam, okulumuzu 18.12.1982’de ziyaret ederek bu binayı, Öğretmen evi olarak tahsis etmiştir. Bugün eğitim, aslında sözü edilen binanın yeterli olmaması sebebiyle, ek olarak yapılan yeni binada devam etmektedir.

Malatya Ticaret Meslek Lisesi kuruluşundan 2002-2003 eğitim öğretim yılının 1.dönem sonuna kadar 5750 öğrenci mezun etmiştir.

Okulumuz 2002-2003 eğitim öğretim yılında 270 öğrenci, 19 öğretmen, 1 memur ve 3 hizmetli ile beraber faaliyetine devam etmektedir.

Öğrenci kişilik hizmetleri kapsamında okul rehberlik servisi bir rehber öğretmenle hizmet vermektedir.
http://jelibonn.yetkinforum.com

Malatya Ticaret Meslek Lisesi Tarihçesi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Malatya da Topal Krizi